Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dodatek do ryb z cukinii/wegetariańskie danie

Składniki:

  • 2 duże cukinie
  • 3 średnie czerwone cebule
  • 15 dkg masła
  • 4 torebki ryżu
  • szczypta mielonej czerwonej papryczki chilii
  • 2 szklanki bulionu grzybowego
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę obrać, pokroić w  kostkę i udusić na maśle, dodać umytą, obraną pozbawioną gniazd nasiennych cukinię, pokrojoną w kostkę. Całość zalać bulionem grzybowym, tak by przykrywał tylko jarzyny. Gdy zawrze dodać ryż. Gotować na małym ogniu, aż ryż będzie miękki, doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą mielonej ostrej  papryki. Oryginalny dodatek do ryb.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *