Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip z karczochów z papryką

Składniki:

  • 2 puszki serc karczochów
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 szkl. majonezu
  • biały pieprz
  • ½ kg startego parmezanu

Sposób wykonania:

  1. Karczochy pokroić w ćwiartki, papryki drobno posiekać a czosnek zmiażdżyć.
    Wszystko wymieszać i dodać jeszcze majonez oraz ¾ sera.
    Doprawić do smaku pieprzem i przełożyć na blasze.
    Posypać całość resztą sera i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 45 minut.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Ewa Bochenek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *