Dip pietruszkowy do warzyw Karola
Dip pietruszkowy do warzyw Karola0 out of 5 based on 0 voters.
Przepis na fajny dip pietruszkowy. Idelanie nada się do warzywnych przekąsek. Aby go wykonać potrzebujesz: jogurtu naturalnego, majonezu, śmietany noi oczywiście natki pietruszki.
Składniki:
- 1 op gęstego jogurtu naturalnego
- 2 łyzki majonezu
- 1 łyżka śmietany
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do miseczki przelać jogurt naturalny.Dodać do niego majonez oraz śmietanę.Całość dokładnie wymieszać.Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić do dipu.Natkę pietruszki opłukać pod bieżącą wodą.Drobno posiekać i dodać do reszty składników.Całość przemieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: poniedziałek, 11, styczeń 2016 04:43
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny