Pyszne, mocno soczyste pałki z kurczaka. Musisz wypróbować ten przepis. Lista zakupów: pałki z kurczaka, ketchup, mięta, czosnek i oregano.
Składniki:
- kilka pałek z kurczaka
- 1 szkl ketchupu
- ¼ szklanki oleju
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka mięty
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać ketchup i olejDodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Wrzucić jeszcze miętę oraz oregano.Całość dokładnie wymieszać.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby mięso dobrze przegryzło się z przyprawami.Po tym czasie wyjąć mięso i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 45 minut.
Liczba porcji: 4