Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czerwona papryka nadziewana serkiem

Składniki:

  • 2 słoiczki całej czerwonej  papryki
  • ½ kg białego pół tłustego sera
  • pęczek zielonego koperku
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łodygi selera naciowego
  • kilka liści sałaty lodowej

    Sposób przyrządzenia:
    Ser zmielić w maszynce, koperek umyć, posiekać, łodygi selera umyć, osączyć i pokroić w słupki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Paprykę odsączyć na sicie. Przygotowaną masą serową napełnić papryki, spiąć wykałaczkami. Wyłożyć na półmisek liście sałaty lodowej. Paprykę pokroić w ruloniki i ułożyć na sałacie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *