Czerwona kapusta w winie
Czerwona kapusta w winie 4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 1 czerwona kapusta
- 200 g rodzynek
- 1 szkl. czerwonego wina
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka brązowego cukru
- 2 listki laurowe
- 4 ziarna ziela angielskiego
- sól
Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle.
W między czasie poszatkować kapustę a rodzynki sparzyć wrzątkiem i razem wrzucić do cebulki.
Całość dokładnie wymieszać, wrzucić jeszcze ziele angielskie i liść laurowy.
Podlać całość winem i trzymać na małym ogniu około 40 minut.
Przede podaniem doprawić do smaku solą oraz cukrem.
- Szczegóły
- Kategoria: Kapusta
- Opublikowano: środa, 02, luty 2011 17:58
- Alina Błachowicz
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak