Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Curry z indyka z kokosem

 

Składniki:

 

  • cebula
  • łyżeczka zmiażdżonego czosnku
  • ½ łyżeczki sproszkowanego imbiru
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • 1/3 szkl mąki
  • 2 szkl bulionu z kury
  • 5 szkl ugotowanego indyka pokrojonego w kostkę
  • sól
  • pieprz
  • 350 ml nieskondensowanego mleka kokosowego
  • 1 szkl mleka

Sposób wykonania:
Do rondla wlać bulion, dodać mąkę, curry, imbir, czosnek oraz cebulę.
Całość zmiksować na gładką pastę.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wlać mleko i mleko kokosowe, wymieszać i gotować do zgęstnienia sosu.
Wówczas wrzucić indyka i podgrzać na małym ogniu.
Podawać z ugotowanym ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *