Składniki:
- 3 szkl czerstwego chleba wymieszanego ze szczyptą tymianku, szałwii, rozmarynu i startej skórki z cytryny
- 2 szkl ugotowanego indyka pokrojonego w kostkę
- 350 ml gotowej zupy-kremu z pieczarek
- ½ szkl posiekanego selera naciowego
- ½ szkl posiekanej cebuli
- łyżeczka przyprawy do drobiu
- ½ łyżeczki pieprzu
Sposób wykonania:
Do dużej miski wrzucić chleb z przyprawami.
Dodać mięso, zupę z pieczarek, seler oraz posiekaną cebulę.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku przyprawą do drobiu oraz pieprzem.
Powstałą masę przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 45 minut.
Podawać z żurawiną.