Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk nie tylko od święta

Składniki:

  • 3 szkl czerstwego chleba wymieszanego ze szczyptą tymianku, szałwii, rozmarynu i startej skórki z cytryny
  • 2 szkl ugotowanego indyka pokrojonego w kostkę
  • 350 ml gotowej zupy-kremu z pieczarek
  • ½ szkl posiekanego selera naciowego
  • ½ szkl posiekanej cebuli
  • łyżeczka przyprawy do drobiu
  • ½ łyżeczki pieprzu

Sposób wykonania:
Do dużej miski wrzucić chleb z przyprawami.
Dodać mięso, zupę z pieczarek, seler oraz posiekaną cebulę.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku przyprawą do drobiu oraz pieprzem.
Powstałą masę przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 45 minut.
Podawać z żurawiną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *