Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cukiniowe łódki z grilla

Składniki:

  • 3 cukinie
  • 1 duża papryka
  • 2 pomidory
  • 10 dkg żółtego sera
  • vegetta
  • 200 ml śmietany
  • 3 ząbki czosnku

Sposób wykonania:

  1. Cukinie przekroić wzdłuż na pół, wyjąć łyżeczką
    miąższ. Posiekać.
    Z pomidora i papryki wyjmujemy pestki, następnie drobno siekamy papryki i
    pomidory. Mieszamy z miąższem z cukinii i  przyprawiamy. Nadziewamy cukinie i
    następnie posypujemy startym żółtym serem.
    Cukinie układamy na rozgrzanym ruszcie lub tackach, piec ok 25 min.
    Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i mieszamy ze śmietaną. Upieczoną cukinię polewamy przygotowanym sosem.

    Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez jessica

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *