Cukiniowe paszteciki
Cukiniowe paszteciki4.60 out of 5 based on 245 voters.
Składniki:
- 70 dag cukinii
- 2 szalotki
- 3 ząbki czosnku
- 4 jajka
- ½ szkl. startego parmezanu
- ½ szkl. pełnotłustego mleka
- ½ szkl mąki
- pieprz
- ½ szkl. oliwy z oliwek
-
Cukinie zetrzeć na tarce po czym dodać do niej, roztrzepane jajka, mleko, ser, posiekane szalotki i czosnek oraz wsypać mąkę.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem,
Z powstałej masy formować owalne paszteciki, które smażyć na rozgrzanej oliwie.Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Weronikę
- Szczegóły
- Kategoria: Cukinia
- Opublikowano: wtorek, 31, marzec 2009 07:34
- Weronika
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak