Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cukiniowa zupa

Składniki:

  • młode cukinie 4 sztuki
  • cebula 2 sztuki
  • por 2 sztuki
  • ziemniak 2 sztuki
  • masło 2 łyżki
  • wywar z warzyw 1,5 litra
  • śmietana 1,5 szklanki
  • olej 4 łyżki
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę proszę obrać z łupinek, zaś pory umyć i oczyścić, następnie
    pokroić go w drobną kostkę. Teraz należy dobrze oczyścić ziemniaki oraz
    cukinie i pokroić na drobno. W garnuszku trzeba rozpuścić masło wraz z
    olejem, na nim poddusić cebule i pory przez około 10- 12 minut.
    Następnie proszę dodać do nich pokrojone ziemniaki i cukinie, następnie
    dusić przez około 8 minut. Później należy dolać wywar i gotować na
    wolnym ogniu przez 30- 35 minut. Po ugotowaniu należy przyprawić solą i
    pieprzem, następnie dodać śmietanę, a później wszystko ze sobą zmiksować
    i ponownie zagotować, doprawić do smaku.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *