Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto na pizzę 2

Składniki:

  • 40 dag mąki
  • 3 dag drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyzki oliwy najlepiej z oliwek
  • ok. 1,5 szkl. ciepłej wody


Wykonanie:

  1. Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wyrobić. Wyrobione ciasto bezpośrednio po przygotowaniu można rozwałkować, nakłuć widelcem i upiec na posamrowanej tłuszczem blasze.
  2. Jednak ciasto to smakuje najlepiej jeżeli po wyrobieniu schłodzimy je minimum przez 2 godz. w lodówce.
  3. Polecam! Smakuje równie dobrze jak w pizzerii, ale jest zdecydowanie tańsze!

Przepis nadesłała na II Edycję Konkursu Renata Dusza.

Więcej przepisów na ciasto pod pizzę:
Ciasto na pizzę 2
Cienkie ciasto na pizze z serem
Ciasto na pizzę (wg Bohuna)

Ciasto do pizzy (wg Tinca)

Zapraszamy do działu: przepisy na pizzę

Włoska Pizza

28 comments for “Ciasto na pizzę 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *