Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto Adama

Składniki:

  • rodzynki 10 dag
  • rum 1 szklanka
  • kwaśne jabłka 1,5 kg
  • cukier 10 dag
  • gorzka czekolada 10 dag
  • sól
  • kakao 2 łyżki
  • ckóra z cytryny 6 łyżeczek
  • makaroniki migdałowe 15 dag
  • cukier waniliowy 2 torebki
  • jajka 2 sztuki

    Sposób przyrządzenia:
    Rodzynki należy wymoczyć, odsączyć i namoczyć w rumie. Jabłka należy
    obrać i pokroić w plasterki. Owoce należy włożyć do garnka, dodać do
    nich cukier, szklankę wody i gotować przez 20 minut. Po ugotowaniu
    plasterki jabłek należy odsączyć na sitku i włożyć do miski. Do owoców
    należy dodać ciągle mieszając rodzynki z rumem, pokruszoną drobno
    czekoladę, szczyptę soli, kakao, pokruszone makaroniki, skórkę z
    cytryny, roztrzepane jajka i cukier waniliowy. Po wymieszaniu ciasta
    należy przełożyć je na wysmarowaną tortownicę i piec godzinę w
    temperaturze 160 stopni.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *