Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik bazyliowy

 

Składniki:

  • 20 listków bazylii
  • 4 pomidory
  • 2 ogórki
  • 2 papryki
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 ml. jogurtu naturalnego
  • 3 szklanki wody
  • sol
  • pieprz

 

 

Przygotowanie:
Pomidory, cebulę, czosnek obieramy i drobno kroimy. Z obranych ogórków usuwamy pestki, a z papryk gniazda nasienne. Tak przygotowane warzywa łącznie z bazylią/ kilka listków odłożyć/ zmiksować w surowej postaci. Dodać wodę, jogurt, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem udekorować potrawę listkami bazylii.

Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Janinę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *