Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chrupiące mini kanapeczki

Składniki:

    Mini tosty:

    • bagietka
    • masło
    • 1 ząbek czosnku
  • Filing:

    • kozi ser i sos żurawinowy
    • pasta Tapenade i ser pleśniowy
    • Pesto i pokrojone w kostkę pomidory
    • twaróg śmietankowy i pokrojony w kostkę wędzony łosoś
    • ostry sos lub sos tatarski i pokrojona w kostkę szynka
    • ………. i inne wg pomysłu
  • Dekoracja:

    • listki bazylii
    • listki rozmarynu
    • paseczki sera mozarella
    • połówki oliwek

 

Sposób przyrządzenia:
Bagietkę pokroić w poprzek na plastry o grubości około 1 cm.  Ułożyć na blasze do zapiekania i lekko zrumienić w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C uważając aby nie wysuszyć pieczywa, najlepiej robić to partiami. Tak przygotowane pieczywo natrzeć lekko czosnkiem i posmarować cieniutko masłem, obłożyć dodatkami w zestawach podanych wyżej. Każdą mini kanapkę wieńczymy zielonym akcentem z bazylii lub rozmarynu, mozzarellą , oliwkami. Kanapki układamy na półmisku tworząc mozaikę. Starannie wykonane będą ozdobą każdego stołu. Polecam, pychota.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *