Chińska marynata do ryb
Chińska marynata do ryb 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- ½ szkl sosu tamari
- ½ szkl wody
- łyżka sherry
- łyżka startego świeżego imbiru
- ½ szkl zielonej cebulki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki oleju sezamowego
- 2 łyżeczki octu winnego z jabłek
- 2 łyżeczki cukru
Sposób wykonania:
Do miseczki wlać sos tamari, wodę oraz sherry.
Wrzucić starty imbir, posiekaną cebulkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodać jeszcze olej sezamowy, ocet winny oraz cukier.
Całość dokładnie wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Marynaty
- Opublikowano: czwartek, 15, listopad 2012 15:13
- Dominika