Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bób po grecku

Składniki:

    • 1 kg świeżego bobu
    • ½ szklanki oliwy z oliwek
    • 1 pęczek dymki, drobno pokrojony
    • 1 łyżka mąki
    • 2-3 pomidorów, obrany i pokrojone
    • 1 łyżka przecieru pomidorowego
    • ! łyżka cukru
    • koper ogrodowy, drobno posiekany
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Bób bardzo dokładnie umyć. W rondlu rozgrzać oliwę, zeszkli na nim dymkę, dodać pozostałe składniki, podlać wodą i dusić na małym ogniu do momentu aż bób zmięknie, przyprawić do smaku i podawać posypane koperkiem.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Krystyna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *