Bulion warzywny
Bulion warzywny4.65 out of 5 based on 104 voters.
Składniki:
- 10 dkg obranej cebuli
- 10 dkg obranej marchewki
- 10 dkg zielonych selera
- 10 dkg białych części pora
- 1,5 litra wody
Sposób przyrządzenia:
Warzywa grubo pokroić, zalać ciepłą wodą, powoli gotować przez 60 minut. Przefiltrować.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Małgorzatę Nizińską
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: czwartek, 12, maj 2011 19:15
- Małgorzata Nizińska
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa