Boczniaki w jajecznicy
Boczniaki w jajecznicy4.71 out of 5 based on 211 voters.
Składniki:
- 25 dkg boczniaków
- 1 cebula
- masło do smażenia
- 3-4 jajka
- ½ szklanki mleka
Sposób przyrządzenia:
Boczniaki umyć ( nie moczyć ), pokroić w paseczki. Cebule pokroić w ćwiartki i zeszklić na roztopionym maśle. Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem. Dusić do miękkości. Jaja wybić do miseczki, wlać mleko i rozkłócić. Jaja wlać na patelnie z grzybami. Smażyć na małym ogniu aż do ścięcia. Doprawić do smaku. Podawać z pieczywem.
Smacznego
Bardzo smaczne, ja dodaję jeszcze podduszoną wcześniej na masełku paprykę jak na zdjęciu.
- Szczegóły
- Kategoria: Boczniaki
- Opublikowano: czwartek, 07, wrzesień 2006 12:05
- Max