• odpowiedni kawałek boczku
  • ocet spirytusowy
  • zimna przegotowana woda
  • sól czosnkowa
  • przyprawa do grilla "klasyczna"


Sposób przyrządzenia:
Boczek pokroić w plastry gr.ok.1,5cm. Natrzeć solą czosnkową i zostawić na chwilę na desce w tym czasie przygotować zalewę. Szklankę wody wlać do miski, dodać pół łyżeczki soli czosnkowej, 2 łyżki octu oraz 4-5 łyżek przyprawy do grilla. Zamieszać. Wsadzić boczek, w razie potrzeby (gdyby zalewa nie przykrywała boczku)podwoić ilość zalewy. To trzymać przez 1 dzień następnie grillować wedle uznania.
Ps1. mówiąc 'Odpowiedni kawałek boczku' mam na myśli odpowiedni duży (aby wystarczyło dla wszystkich)
Ps2. Życzę smacznego kowalski

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi