Bigos na szybko
Bigos na szybko 4.65 out of 5 based on 133 voters.
Składniki:
- 1, 20 kg kapusty
- 0, 25 kg kiełbasy
- 1 cebula
- smalec
- mąka
- sól
- pieprz
- cukier
Sposób wykonania:
-
Kapustę poszatkować po czym zalać ją osoloną woda i ugotować.
W miedzy czasie cebule posiekać a kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym dodać do kapusty.
Na pozostałym tłuszczu po smażeniu przesmażyć mąkę, rozprowadzić ją odrobiną wody i dodać do kapusty.
Następnie dodać jeszcze koncentrat pomidorowy.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: środa, 26, styczeń 2011 08:44
- Artur Domachowski
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak