Barszcz na maślance
Barszcz na maślance5.00 out of 5 based on 8 voters.
Składniki:
- 2 l maślanki
- ¾ szkl śmietany
- łyżka mąki
- cebula
- łyżka smalcu
- natka pietruszki
Sposób wykonania:
Maślankę roztrzepać trzepaczką po czym wlać do garnka i dodać do niej kilka gałązek pietruszki.
Całość doprowadzić do wrzenia na małym ogniu.
W między czasie posiekaną cebule zeszklić na rozgrzanym tłuszczu po czym dodać do gotującej się maślanki.
Na koniec zagęścić całość śmietaną wymieszaną z mąką i doprowadzić do wrzenia.
- Szczegóły
- Kategoria: Barszcz Biały
- Opublikowano: czwartek, 04, kwiecień 2013 08:57
- Halina Jasiak
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa