Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bananowy chleb

Składniki:

  • 3 banany
  • 2 łyżki rodzynek
  • 125 ml mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 125 g masła
  • 1 szkl. cukru
  • 1 jajko
  • 250 g mąki
  • 1 łyżeczka sody spożywczej
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 laska wanilii
  • szczypta soli

    Sposób wykonania:
    Masło utrzeć z dodatkiem masła oraz cukru po czym wbić jajka i dodać banany pokrojone na mniejsze kawałki.
    Całość utrzeć aby powstała gładka masa, wówczas dodać pozostałe składniki.
    Wymieszać i przełożyć do brytfanny wyłożonej pergaminem i posmarowanym tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *