Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażany na ostro

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • puszka całych pomidorów w zalewie
  • cebula
  • 1/2 szklanki oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • gałązki rozmarynu
  • łyżeczka ostrej papryki

    Przygotowanie;
    Bakłażany naciąć wzdłuż na 4 części ,posolić i odstawić na 30 minut. Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę. Pomidory osączyć i pokroić w drobna kostkę. Rozmaryn posiekać. Na rozgrzanym oleju zeszklić czosnek i cebulę, dodać pomidory, doprawić solą , papryką, rozmarynem. Dusić ok. 1 minuty. Farszem nadziać bakłażany i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać 15 minut w temp. 180 stopni. Udekorować gałązką rozmarynu.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Marzena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *