Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażan po grecku

Skład:
3 bakłażany
05kg mięsa mielonego
żółty ser

Sposób wykonania:
Bakłażana umyć i osuszyć przekroić wzdłuż i dobrze posolić. Mięso mielone najlepiej mieszane niezbyt tłuste przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, możemy dać szczyptę pieprzu ziołowego /polecam/odstawić na 15 min. Gotowe mięso kładziemy na bakłażana dociskając rękom aby dobrze przyległo. Piekarnik nagrzać do tem.190 stopni piec ok 45 min Mięso powinno się lekko zrumienić wtedy kładziemy plastry sera i jeszcze na chwilkę do piekarnika. Doskonała przystawka do obiadu lub danie dla niespodziewanych gości.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *