Bakaliowa pascha
Bakaliowa pascha 5.00 out of 5 based on 3 voters.
Składniki:
- ½ kg tłustego białego sera
- 3 żółtka
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki rodzynek
- ¾ szkl cukru pudru
- 1 op cukru waniliowego
- 2 łyżki posiekanych migdałów
- 2 łyżki pokrojonych moreli
- 2 pokrojone figi
- skórka starta z cytryny
Sposób wykonania:
Ser zemleć trzykrotnie w maszynce.
Następnie dodać do niego żółtka, miód, rodzynki, cukier puder i cukier waniliowy, posiekane migdały, figi, morele oraz skórkę z cytryny.
Całość dokładnie wymieszać i powstałą masę przełożyć do salaterki, którą wcześniej wyłożyć wilgotną gazą.
Wstawić do lodówki na kilkanaście godzin.
Po tym czasie wyłożyć ciasto z salaterki na paterę.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: czwartek, 28, marzec 2013 08:31
- Ela Bienias
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy