Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakaliowa pascha

Składniki:

  • ½ kg tłustego białego sera
  • 3 żółtka
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki rodzynek
  • ¾ szkl cukru pudru
  • 1 op cukru waniliowego
  • 2 łyżki posiekanych migdałów
  • 2 łyżki pokrojonych moreli
  • 2 pokrojone figi
  • skórka starta z cytryny

Sposób wykonania:
Ser zemleć trzykrotnie w maszynce.
Następnie dodać do niego żółtka, miód, rodzynki, cukier puder i cukier waniliowy, posiekane migdały, figi, morele oraz skórkę z cytryny.
Całość dokładnie wymieszać i powstałą masę przełożyć do salaterki, którą wcześniej wyłożyć wilgotną gazą.
Wstawić do lodówki na kilkanaście godzin.
Po tym czasie wyłożyć ciasto z salaterki na paterę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *