ciasto:

  • 35 dag mąki krupczatki
  • 2 żółtka
  • 15 dag masła
  • ½ łyżeczki soli
  • ser kozi dojrzewający pleśniowy
  • pomidorki cherry
  • zielone winogrona
  • świeża bazylia
  • czarne oliwki
  • oliwa z oliwek


Przygotowanie:

ciasto:
mąkę posiekać z masłem, dodać żółtka i sól, szybko zagnieść i wstawić na ½ h do lodówki. Ciastem wylepić 16 foremek i piec ok. 10 min. w temp. 200°C. Na każdą babeczkę nałożyć kilka kawałków sera koziego i zapiekać w piekarniku (180 °C) przez 3 minuty. Pomidorki i winogrona przekroić na połówki, oliwki pokroić w krążki i dołożyć do stopionego sera. Skropić delikatnie oliwą z oliwek. Udekorować świeżymi listkami bazylii.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi