Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Awokado z serkiem mascarpone

Składniki:

  • 2 awokado
  • 50 g łososia wędzonego
  • sok z ½ cytryny
  • 150 g serka mascarpone
  • ½ ząbka czosnku
  • kilka kropli sosu chili
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • pistacje
  • szczypiorek

    Sposób wykonania:
    Obrane awokado pokroić w kostkę, która skropić sokiem z cytryny.
    Następnie musztardę wymieszać z mascarpone oraz sokiem z cytryny.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz chili.
    Na koniec dodać awokado oraz łososia pokrojonego na paseczki.
    Delikatnie wymieszać i posypać posiekanym szczypiorkiem oraz pistacjami.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *