Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ananasy z czereśniami z rusztu z rumem

Składniki:

  • 1 puszka odsączonych krążków ananasa
  • 2 łyżki brandy
  • 1 szklanka wiśni z syropu

    Sposób przyrządzenia:
    Ananasy rozłożyć na tackach lub foli aluminiowej. 2 Łyżki zalewy wymieszać z alkoholem, skropić ananasy, tacki położyć na rozgrzanym ruszcie. Piec około 10 minut, obrócić na drugą stronę i skropić alkoholem, piec jeszcze moment. Upieczone ananasy wyłożyć na półmisek, środki owoców wypełnić wiśniami. Podawać na ciepło lub na zimno.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *