Ananas z rumem pieczony na grillu
Ananas z rumem pieczony na grillu4.65 out of 5 based on 82 voters.
Składniki:
- 1 obrany ananas pokrojony w grube plastry
- ¼ szklanki ciemnego rumu
- 2 łyżki brązowego cukru
Sposób przyrządzenia:
Cukier wymieszać z rumem. Na dobrze nagrzanym grillu piec plastry ananasa często je obracając i smarując rumem z cukrem. Gdy na plastrach wytworzy się rumiana glazura możemy ananasa podawać. Pysznie smakuje jako dodatek do lodów.
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: środa, 21, marzec 2012 11:23
- Kacper Bień
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla