Żurek Kasi
Żurek Kasi 4.67 out of 5 based on 221 voters.
Składniki:
- 1 l bulionu
- 2 szkl. żuru
- ½ szkl. śmietany
- 1 łyżka mąki
- 2 ząbki czosnku
- majeranek
- sól
- pieprz
-
jajko ugotowane na twardo
Sposób wykonania:
-
Bulion doprowadzić do wrzenia po czym wlać żurek.
Wymieszać i doprawić rozgniecionym czosnkiem, solą oraz pieprzem.
Następnie dodać śmietanę wymieszaną z mąką oraz majeranek.
Dokładnie wymieszać zagotować.
Przed podaniem wrzucić jajko przekrojone wzdłuż na pół.
- Szczegóły
- Kategoria: Żurek
- Opublikowano: piątek, 19, listopad 2010 11:21
- Kasia Jasińska
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa