Śledziowe kotleciki

13895
com_content.article
(Oddano 333 głosów z średnią 4.44 z 5)
Śledziowe kotleciki4.44 out of 5 based on 333 voters.


Składniki:


  • ½ kg śledzi
  • ¾ szkl. ryżu
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • cebula
  • 2 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • łyżka margaryny
  • 1/3 szkl. posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
  1. Śledzie zemleć w maszynce.
    W między czasie ugotować ryż na sypko z dodatkiem koncentratu pomidorowego po czym dodać do ryżu śledzie oraz posiekaną cebulkę zeszkloną na maśle.
    Dodać jeszcze jaka oraz posiekaną natkę.
    Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formować małe kotleciki, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi