• ½ główki czerwonej kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 2 średnie pietruszki
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 kwaśne jabłko
  • bulion warzywny
  • 2 średnie cebule
  • 25 dkg kiełbasy śląskiej
  • sól, cukier, pieprz do smaku
  • 4 ziela angielskie
  • liść laurowy
  • olej

    Sposób przyrządzenia:
    Do garnka wlać około 3 litrów wody dodać bulion warzywny, ziele angielskie, liść laurowy, poszatkowaną kapustę i zagotować. Warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Selera obrać, umyć i pokroić w krążki, wszystko dodać do kapusty i gotować około 20 minut. Cebulę obrać i drobniutko posiekać, kiełbasę pokroić w kostkę, razem zeszklić na oleju na złocisty kolor, przełożyć do zupy. Jabłko umyć, obrać i pokroić w kostkę dodać do zupy. Gotować 10 minut, doprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku.

     

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

  • Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
    Fan Page na Facebook
    Fan Page na Google+
    Twitter


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi