Łatwa tania zupa z czerwonej kapusty
Łatwa tania zupa z czerwonej kapusty4.55 out of 5 based on 11 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Do garnka wlać około 3 litrów wody dodać bulion warzywny, ziele angielskie, liść laurowy, poszatkowaną kapustę i zagotować. Warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Selera obrać, umyć i pokroić w krążki, wszystko dodać do kapusty i gotować około 20 minut. Cebulę obrać i drobniutko posiekać, kiełbasę pokroić w kostkę, razem zeszklić na oleju na złocisty kolor, przełożyć do zupy. Jabłko umyć, obrać i pokroić w kostkę dodać do zupy. Gotować 10 minut, doprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: środa, 04, maj 2011 09:58
- Kamila Dudych
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa