Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa zawisista

Składniki:

    • 2 cebule
    • 2 ząbki czosnku
    • 30 dag pieczarek
    • 2 łyżki oleju
    • 30 dag podwędzanej kiełbasy
    • 2 puszki (po 850 ml) pomidorów
    • 1/2 l bulionu
    • 3 łyżki włoskich ziół do pizzy
    • 10 dag dymki
    • 5 dag zielonej i czerwonej papryki peperoni  


    Sposób przyrządzenia:
    Na oleju usmażyć pokrojone w plasterki pieczarki. Wyjąć. W tym samym tłuszczu udusić piórka cebuli i posiekany czosnek. Dodać plasterki kiełbasy, przysmażyć. Pomidory rozdrobnić widelcem. Dolać do smażonych składników. Dorzucić pieczarki. Podlać bulionem. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem oraz ziołami. Gotować 20 minut. W tym czasie pokroić w plastry peperoni i dymkę. Dorzucić do garnka 5 minut przed końcem gotowania. Ewentualnie ponownie przyprawić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *