Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z wołowymi żeberkami

Składniki:

  • 50 dkg żeberek wołowych
  • ½ cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • odrobina tartego imbiru
  • curry do smaku
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte mięso zalać w rondlu 1,5 litra zimnej wody, doprowadzić do wrzenia, gotować powoli aż mięso zmięknie. Na patelni rozgrzać masło, dodać obrany, pokrojony czosnek i cebulę, chwilę smażyć mieszając. Miękkie mięso wyjąć z wywaru. Do rondla z wywarem dodać zawartość patelni i przyprawy. Mięso obrać z kości, pokroić dodać do zupy, gotować kilka minut i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *