Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa wiśniowa z likierem

Składniki:

  • 700 g wiśni
  • 100 g dżemu wiśniowego
  • 30 ml czerwonego porto
  • 10 ml wiśniówki
  • 20 ml likieru wiśniowego
  • 60 ml śmietany 36%
  • kawałek cynamonu
  • 30 g biszkoptów

    Sposób wykonania;

    Wydrylowane wiśnie wrzucić do rondelka, dodać porto oraz dżem, cynamon  i całość dokładnie wymieszać.
    Gotować około 8 minut na małym ogniu.
    Po tym czasie wlać wiśniówkę  oraz likier i doprowadzić do wrzenia.
    Wówczas zdjąć rondelek z ognia i wyjąć cynamon a resztę przetrzeć przez sito.
    Na koniec dodać jeszcze ubitą śmietanę i pokrojone biszkopty, delikatnie połączyć.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *