Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa rybna śródziemnomorska pychotka

 

Składniki:

    • 1 kg różnych ryb morskich
    • 20 dkg muli lub innych małży
    • 20 dkg odwłoków krewetek
    • 20 dkg  ośmiornicy
    • 20 dkg kałamarnic pokrojonych w kawałki
    • 4 łyżki oliwy
    • 6 łodyg selera naciowego pocięte na kawałki
    • 6 dymek wraz z zielonymi piórkami pocięte na mniejsze kawałki
    • 2 listki tymianku
    • 2 gałązki natki pietruszki
    • szczypta majeranku
    • 4 rozgniecione ząbki czosnku
    • 3 łyżki octu balsamicznego
    • 20 pomidorków koktajlowych przekrojonych na połowę
    • 2 łyżki przecieru pomidorowego
    • 2 ostre papryczki
    • 3 szklanki białego wina
    • posiekana natka pietruszki
    • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Ryby umyć, sprawić, wyfiletować Skórę pozostawić przy mięsie) starając się bardzo dokładnie usunąć ości. Z łbów, płetw i kręgosłupa ugotować esencjonalny wywar.
W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać seler, cebulę dymkę, majeranek, pietruszkę, czosnek, dusić razem mieszając 5 minut. Dodać ocet, pomidory koktajlowe, przecier pomidorowy, kałamarnice i ośmiornicę, wino. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 10 minut. Odcedzić przez gęste sito przygotowany wywar rybny, dodać doń krewetki, małże, pokrojone na kawałki filety rybne, powoli gotować delikatnie mieszając aż małże się nie otworzą, dodać do wcześniej przyrządzonych składników zupy, przyprawić, posypać natką pietruszki i delikatnie wymieszać. Podawać z bagietką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *