Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa rosół z kaszą manną

Składniki:

  • 1 porcja rosołowa z kurczaka
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 por / zielona część
  • 1 szklanka kaszy manny
  • listek laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • przyprawa typu Vegeta
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ szklanki posiekanej zielonej pietruszki

     

    Sposób przyrządzenia:
    W garnku zagotować  1 ½ litra wody , dodać umytą porcję rosołową i umyte, obrane i pokrojone w kosteczkę warzywa. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą typu Vegeta. Gotować około 2 godzin na wolnym ogniu. Kiedy warzywa będą miękkie, wsypać sypką kaszę manną doprowadzić do wrzenia, zagotować . Wyłożyć  na talerze i obficie posypać posiekaną zieloną pietruszką .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *