Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa czosnkowa

 

Składniki:

  • 3 duże ząbki czosnku
  • 2 szklanki mleka
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • całe jajko i białko
  • kilka kropel soku z cytryny
  • sól
  • groszek ptysiowy

 

Sposób wykonania:

  1. Czosnek posiekać po czym zalać go mlekiem i 2 szklankami wody.
    Doprowadzić do wrzenia.
    W między czasie mąkę razem z masłem utrzeć po czym dodać do zupy dokładnie mieszając.
    Następnie zdjąć garnek z ognia i dodać żółtka i sok z cytryny wymieszać trzepaczką.
    Nie przerywając mieszania dodać jeszcze białka.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem a przed podaniem wrzucić jeszcze groszek ptysiowy.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *