Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa bułgarska

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 10 dag. ryżu
  • 5 dag. masła
  • 300 ml. mleka
  • koperek
  • cebula
  • marchewka
  • jajko
  • 250 ml. jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • curry


Sposób przyrządzenia:

W litrze wody z masłem i łyżeczką soli ugotować posiekaną cebulę, plastry marchewki. Dodać pokrojoną cukinię i ryż. Gotować 20 minut. Dolać mleko i zagotować. Dodać curry, pieprz i siekany koperek. Zestawić z ognia i zaciągnąć jogurtem roztrzepanym z jajkiem.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *