Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zraziki cielęce z nadzieniem polskim

Składniki:


• 1 kg cielęcina (część kotletowa wycięta z górki)
• sól
• tłuszcz do smażenia

nadzienie:
• 2 dag tartej bułki
• 3 dag masła
• 1 jajko
• siekany koperek

Sposób przyrządzenia:
Przygotować nadzienie. Masło utrzeć z żółtkiem, wsypać tartą bułkę, koperek, szczyptę soli, ubić pianę z białka i wymieszać razem. Mięso oddzielić od kości, pokrajać na kotlety, zbić ostrożnie tłuczkiem na dość cienkie płaty.
Każdy kotlet smarować nadzieniem, następnie zwinąć ciasno, okręcić białą nitką i obsmażyć na rumiano. Przełożyć do rondelka, dodać masło i dusić, skrapiając często wodą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *