Baza najlepszych przepisów na potrawy z grilla. Dziś na ruszt poszedł łosoś. Czyli grillowane dzwonka z łososia. Do wykonania przepisu potrzebujesz: łososia, soku z cytryny, musztardy, rozmarynu i tymianku.
Składniki:
- kilka dzwonków łososia
- 8 łyżek oliwy
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki soku cytrynowego
- 2 łyżki musztardy
- tymianek
- rozmaryn
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Rybę dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek.Dodać do niej sok z cytryny oraz musztardę.Całość dokładnie wymieszać.Wówczas dodać jeszcze tymianek oraz rozmaryn.Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty włożyć rybę.Wstawić do lodówki na kilka godzin.Po tym czasie rybę wyjąc z lodówki i odsączyć z nadmiaru marynaty.Kłaść na rozgrzanym ruszcie i piec na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4