Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Złocista ryba z grilla

Baza najlepszych przepisów na potrawy z grilla. Dziś na ruszt poszedł łosoś. Czyli grillowane dzwonka z łososia. Do wykonania przepisu potrzebujesz: łososia, soku z cytryny, musztardy, rozmarynu i tymianku.  
 

Składniki:

  • kilka dzwonków łososia 
  • 8 łyżek oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki soku cytrynowego
  • 2 łyżki musztardy 
  • tymianek
  • rozmaryn
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Rybę dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek.
    Dodać do niej sok z cytryny oraz musztardę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Wówczas dodać jeszcze tymianek oraz rozmaryn.
    Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej marynaty włożyć rybę.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin.
    Po tym czasie rybę wyjąc z lodówki i odsączyć z nadmiaru marynaty.
    Kłaść na rozgrzanym ruszcie i piec na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *