Składniki:
• 40 dag piersi z kurczaka
• 50 dag ziemniaków
• 20-25 dag pomidorków koktajlowych
• 1 główka sałaty
• 8-10 dag kiełków (różnych)
• 4 łyżki octu winnego z białego wina
• 2 łyżki „ostrej” musztardy
• sól
• pieprz
• olej
Sposób przyrządzenia:
Pierś z kurczaka podzielić na spore części i usmażyć na oleju ,przyprawić solą i pieprzem. Ziemniaki ugotować w mundurkach.. Wyjąć, obrać i pokroić w plasterki. Pomidorki podzielić na połówki. Kiełki opłukać i osączyć. Sałatę porwać. Tłuszcz ze smażenia piersi wymieszać z 5 łyżkami oleju, octem, musztardą, przyprawić solą i pieprzem.. Składniki wymieszać, polać sosem a na wierzch położyć pokrojone kawałki kurczaka.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)