Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zielone pomidory konserwowane po syberyjsku

Składniki:

  • nieduże zielone pomidory
  • obrane ząbki czosnku

Zalewa:

  • 1 litr wody
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka octu spirytusowego
  • 2 łyżki czystej wódki


Sposób przyrządzenia:

Pomidory umyć. Ostrym nożykiem wyciąć szypułki i w powstały otwór wcisnąć ząbek czosnku, układać w dużych słojach. Przygotować zalewę. Wodę doprowadzić do wrzenia, dodać cukier i sól, gotować kilka minut, dodać ocet i wódkę, wymieszać. Wrzącą zalewą zalać ułożone w słojach pomidory, szczelnie zamknąć.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Gabrysia Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *