Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka po grecku

Składniki:

    • 1,5 kg żeberek wieprzowych

    Marynata:

    • 1 łyżka świeżo startej skórki z cytryny
    • 1/3 szklanki soku cytrynowego
    • ¼ szklanki tartej cebuli
    • 1 łyżka oregano
    • 1 łyżka miodu
    • 1 łyżeczka rozgniecionego czosnku
    • ¾ łyżeczki soli
    • ¼ łyżeczki mielonego pieprzu


    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone żeberka podzielić na porcje. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. W misce zalać podzielone na porcje mięso przygotowaną marynatą i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Na blasze do pieczenia rozłożyć folię aluminiową. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C. Na folii rozłożyć żeberka, polać resztą marynaty. Piec przez 10 minut. Następnie obniżyć temperaturę do 170 stopni i piec żeberka kilkakrotnie je obracając do momentu aż mięso bez oporu będzie oddzielać się od kości. Podawać z ulubionymi dodatkami. Na zimno też są wyśmienite.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *