Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekany sernik

 

Składniki:

  • kruche ciasto
  • masło
  • bułka tarta
  • 1 kg sera białego
  • 4 żółtka
  • 6 białek
  • 150 g masła
  • 80 g cukru
  • łyżka cukru pudru
  • 3 cukry waniliowe
  • szczypta soli
  • masło

 

 

Sposób wykonania:

  1. Ciasto rozwałkować po czym wylepić nim dno i boki formy.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec do momentu, aż ciasto się zarumieni.
    W między czasie masło razem z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym żółtku.
    Gdy masa zacznie bieleć dodać ser i nadal ucierać na gładką masę.
    Powstałą masę rozsmarować na podpieczonym cieście a na niej wyłożyć pianę ubitą z białek i szczypty soli.
    Wstawić do piekarnika i piec około 20 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *