Składniki:
- kruche ciasto
- masło
- bułka tarta
- 1 kg sera białego
- 4 żółtka
- 6 białek
- 150 g masła
- 80 g cukru
- łyżka cukru pudru
- 3 cukry waniliowe
- szczypta soli
- masło
Sposób wykonania:
- Ciasto rozwałkować po czym wylepić nim dno i boki formy.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec do momentu, aż ciasto się zarumieni.
W między czasie masło razem z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym żółtku.
Gdy masa zacznie bieleć dodać ser i nadal ucierać na gładką masę.
Powstałą masę rozsmarować na podpieczonym cieście a na niej wyłożyć pianę ubitą z białek i szczypty soli.
Wstawić do piekarnika i piec około 20 minut.