Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik morelowy

Składniki:

  • schłodzone kruche ciasto
  • masło
  • 4 białka
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1 szkl. dżemu morelowego
  • owoce kandyzowane

Sposób wykonania:

  1. Ciasto rozwałkować i podzielić na 3 części wielkości formy w której ciasto będzie się piekło.
    Ułożyć je na blasze wysmarowanej tłuszczem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 20 minut.
    W między czasie biała ubić na sztywną piane w trakcie wsypując stopniowo pianę.
    Następnie dodawać do niej małymi porcjami podgrzany lekko dżem.
    Powstałą masą przełożyć podpieczone placki i wstawić jeszcze raz do piekarnika na około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *