Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z bakłażana i makaronu

Składniki:

  • 1 kg bakłażanów
  • 125 ml oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • ½ puszki pomidorów
  • 200 g gotowanej szynki
  • 200 g ugotowanej piersi kurczaka
  • 150 g świeżego groszku
  • 100 g parmezanu
  • 300g makkaroni
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka bazylii
  • 50 g startego pecorino
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Bakłażany pokroić w plastry, które polać oliwą i oprószyć 1 łyżeczka soli, pieprzem oraz rozgniecionym czosnkiem, odstawić pod przykryciem na 30 min.
    W między czasie na reszcie rozgrzanej oliwy smażyć pomidory ok. 15 min, wówczas dodać pokrojoną w kostkę szynkę, piersi kurczaka również pokrojone w kostkę, groszek oraz kostki sera.
    Całość wymieszać i odstawić.
    Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu po czym odcedzić i wymieszać z pomidorowo – mięsną masą.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz bazylią i posypać posiekaną natką pietruszki.
    Następnie naczynie żaroodporne wyłożyć plastrami bakłażanów (dno i boki) po czym wypełnić masą i lekko ugnieść.
    Przykryć pozostałymi plastrami bakłażanów.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekać ok. 20-25 min.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *