Składniki:
- spód od pizzy gotowy 1 sztuka
- cebula 1,5 sztuki
- papryka 1/2 sztuki
- ser żółty 20 dag
- pieczarki 15- 20 dag
- natka pietruszki posiekana
- sól
- pieprz
- keczup
- masło 2-3 łyżki
Sposób przyrządzenia:
Gotowe ciasto do pizzy dzielimy na 4 części. Pieczarki oczyszczone i
pokrojone w cienkie plasterki smażymy na maśle na rozgrzanej patelni do
momentu aż będą miękkie. Cebulę smażymy na jednej łyżce masła na patelni
do momentu jej zeszklenia. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych
oczkach. Natkę pietruszki bardzo drobno siekamy. Poszczególne części
ciasta do pizzy smarujemy keczupem, nakładamy na nie pieczarki i
zeszkloną cebulę, posypujemy posiekaną w drobniutka kostkę papryką,
natką pietruszki, serem żółtym i przyprawami, wstawiamy do mikrofalówki
na 15 minut w celu podgrzania, podajemy z keczupem.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos