Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka makaronowo rybna

Składniki:

  • 30 dag filetów rybnych
  • kwasek cytrynowy albo ocet
  • sól
  • 25 dag makaronu
  • 1/4 l sosu pomidorowego albo ketchupu
  • 2 łyżki tartego sera
  • 1 i 1/2 łyżki masła 

Sposób przyrządzenia:
Filety rybne skropić kwaskiem, posolić i odstawić. Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić. Połowę makaronu ułożyć w natłuszczonym naczyniu. Na makaronie ułożyć filety rybne i przykryć je warstwą pozostałego makaronu. Polać potrawę sosem pomidorowym lub ketchupem i posypać tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 min.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *